Coworking Cvernovka

Bezplatný 3-mesačný vzdelávací program pre novú generáciu sociálnych inovátoriek a inovátorov

Registrácia

Workshop Design Thinking

Chorvátsky Grob

14-16.10.2022
Vzdelávací program pre mladých sociálnych inovátorov a inovátorky BeTheChange sme odštartovali víkendovým kick-off podujatím v Hoteli Agátka v Chorvátskom Grobe.

Prvý deň sa niesol v zoznamovacom duchu. Koordinátorka Viktória predstavila účastníkom program BeTheChange, jeho priebeh, témy, lektorov aj ciele. Nasledovali hry a aktivity na bližšie spoznanie sa a prelomenie ľadov. Večer sme príjemne ukončili diskusiou s Martinou Matejíčkovou - úspešnou sociálnou podnikateľkou s kakaom na Slovensku.

Nasledujúci deň sme odštartovali intenzívnym workshopom na tému Design Thinking pod vedením skúseného lektora Adama Brocku z trnavského inovačného štúdiá Kiuub. Podrobne sme sa zaoberali schémou dvojitého diamantu, na základe ktorého účastníci generovali a ďalej rozvíjali svoje nápady. Selekciou sme vyberali tie najefektívnejšie a najlepšie nápady na realizáciu. Workshop účastníkom ukázal, aké sú cesty k tvorbe a dizajnovaniu vlastného projektu. Tento workshop bol veľmi praktický a pomohol účastníkom sa kriticky zamyslieť nad svojimi projektami. Účastníci a účastníčky workshop zhodnotili veľmi pozitívne ako dôležitý element programu. Všetky informácie a poznatky nadobudnuté počas workshopu sú účastníci schopní aplikovať v praxi na svoje projekty, ktoré sú už vo fáze začiatočnej, mierne pokročilej či pokročilej.

Jeden z účastníkníkov programu v spätnej väzbe uviedol: „Cením si na lektorov, že boli zrozumiteľní a interaktívni. Radi odpovedali na otázky a zároveň kontrolovali, aby sa debata nezvrtla úplne mimo. Páčilo sa mi ako Adam dal priestor na pauzu, aby sme náhodou nevypli. Pomocou týchto aktivít sa nám značne zúžil (v zmysle, zkonkrétnil) nápad, ktorý chceme realizovať “.

Toto podujatie bolo podporené z dotácií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje NIVAM – Národný inštitút vzdelávania a mládeže.

logo - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky
logo - Národný inštitút vzdelávania a mládeže
logo - Coworking Cvernovka
logo - Kolabo Coworking
Coworking Cvernovka

Račianska 78
831 02 Bratislava

© 2017 – 2022 Idey s.r.o Všetky práva vyhradené.